Aranyér, bőrtünetek

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
42 éves vagyok és panaszom már hosszú évek óta gyötör ami a következő.
Élőszőr kenőcsös aranyeres kezelést kaptam a viszkető bőrre (kb. 20 éve), de miután panaszom nem javult saját diagnózisomat az orvosom által elfogadva excémát „gyógyító” kenőcsöt kaptam amit nem használtam folyamatosan mert tudom nem igazán tesz jót a körülötte lévő ép területnek. Amikor megint erőteljes volt a viszketés akkor nagyon csípős de hatásos volt a kezelés de sajnos idővel a viszkető terület kiterjedt a herezacskómra is. Itt már látom hogy kisebb bőr repedések vannak amik néha enyhén (dörzsölésre) véreznek is. (annak előtte a végbélnyílás is enyhén vérző volt)
Kb. 22-23 évvel ezelőtt a végbél nyílás mellett 3 alkalommal volt tályogom amit kétszer műtéti úton tisztítottak meg harmadik alkalommal partnerem segítségével (eljárás ugyanaz volt csak kórház nélkül) hoztuk helyre.
Időnként egy pontban közel a nyíláshoz nagyon érzékeny kis csomó tapintható ki ami fájdalmas és viszkető.
Jelenleg teljesen tiszta kókusz krémet használok amit külföldön veszek meg, nem gyógyít de legalább a száraz bőrt nyugtatja.
Szeretném tudni, hogy amikor hazalátogatok mégis milyen irányba induljak el ezt a problémát megszüntetni már.
2012. 08. 18. | 00:26

Kedves Kérdező!
Leírása alapján összetett dologról van szó. A bőrtünetekkel kapcsolatban bőrgyógyászati szakrendelést keressen fel! A tályoggal ill. az aranyérrel kapcsolatban pedig sebészetet. A tályog – a leírása szerint – már többször kiújult, lehet, hogy egy kis dermoid ciszta van ott, mely időnként begyullad, mivel viszont nem lett eltávolítva, így várható, hogy újra be fog gyulladni. A fájdalmas és viszkető elváltozás aranyér lehet, melynek végső megoldása sebészi. A tünetek csökkenthetők ülőfürdő, székletlazítók vagy kúp használatával.

Orvosszakértő 2012. 08. 20. | 22:17
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close