Aranyér kezelése gyógyszerrel

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Érdeklődnék milyen gyógyszert szedhetek az aranyér vagy végbél gyulladás fájdalom enyhítésére, mert a kenőcs nem igazán hat. Sokat vezettem egyhuzamban és begyulladt a végbelem és nem igazán tudom mivel kezelni mert külföldön vagyok. Ebben kérném a segítségüket.
2012. 08. 13. | 19:01

Kedves Kérdező!
A kezelés a betegség súlyosságától függ. A tünetmentes aranyerek rendszerint nem igényelnek kezelést, de a harmad-, negyedfokú aranyérben előbb-utóbb súlyos fájdalommal járó gyulladás alakul ki. Jobb ezt nem megvárni a kezeléssel. Az oki kezelések a székletürítés beállítását, megfelelő állagát célozzák. Székletlágyítók enyhíthetnek a székrekedésen, és figyelni kell a megfelelő, rostdús táplálkozásra. A zöldségek, gyümölcsök, müzli- és korpafélék mellé sok folyadékot kell fogyasztani. Az enyhe panaszokat is ki kell vizsgálni, de azok székletrendezéssel, ülőfürdővel, tablettával vagy kúppal, kenőccsel karban tarthatók.
Az Ön esetében jelenleg a körülmények figyelembe vételével az ülőfürdő ill. gyulladáscsökkentő kúp a legjobb megoldás, viszont hazatérése esetén feltétlenül keressen fel egy szakrendelést!

Orvosszakértő 2012. 08. 18. | 14:28
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close