Aranyér otthoni kezelése

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A problémám a következő: vastagbéltükrözés alkalmával megállapították, hogy belső aranyerem van. Időnként vérezget, de Detralex tablettával és kúppal jól kezelhető és pár nap alatt elmúlik a vérzés. Most legutóbb azonban már több mint egy hete vérzik, és nemcsak széklettel együtt távozik vér, hanem egyébként is minden alkalommal, és elég sok a vér mennyisége. Mennyi ideig próbálkozhatok így itthoni kezeléssel, a Detralex tablettával és kúppal? Azért nem szívesen megyek el vele orvoshoz, mert van egy másik gondom is. Kissé nagyobb fájdalom hatására elájulok, sem nézni, sem hallgatni nem bírok orvosi dolgokat, már egy szülés hallatán is (ha nem túl részletesen mesélik el, akkor is) összeesem. Volt már rá példa, hogy fogorvosnál is rosszul lettem, vagy pl. laborban egy ujjszúrás alkalmával is.
2011. 04. 12. | 22:16

Kedves Kérdező!
Az ennyire makacs belső aranyeresség esetén az életmódváltás indokolt. Minden nap mozogjon legalább fél órát és kifejezetten ügyeljen a naponkénti, normál állagú széklet biztosítására.
Használjon aranyér elleni kúpot és minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Amennyiben a vérzés nem javul szükséges egy gasztro-enterológiai ellenőrzés.

Orvosszakértő 2011. 04. 15. | 15:14
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close