Aranyér panasz

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor Úr/Nő!
Elvileg aranyeres problémáim vannak. Leírnám a tüneteimet, hogy esetleg megtudná-e mondani, hogy tényleg az lehet-e. A családban szinte mindenkinek aranyeres gondjai vannak.
Tüneteim: A végbélnél picit beljebb, mikor bekenem ujjal tapintható, egy kis rózsaszínes pukli szerű, mely kemény székletkor picikével nagyobb lesz, majd ha bekenem reparonnal visszahúzódik. Kemény székletnél néha icike-picikét úgy látom, mintha véres lenne a wc papír, de nagyon kicsit látszik. A kemény székletkor szúr is, de az is csak nagyon tompa. Ez a kis "dudor" szerű kb 3 mm-es, vagy még annál is kisebb! Nagyon komoly-e ön szerint a baj? Tudom, orvoshoz kellene fordulnom, akkor mondható biztos, de elég rossz az ilyennel elmenni, viszont ha nem múlik el ez, hogy 2 hetente érzem ezt az érzést, amit leírtam, kemény székletnél, akkor elmegyek. De ez tényleg aranyér lehet? Édesanyám megnézte,és ő mint "gyakorlott" aranyérben szenvedő, azt mondta ez bizony az, csak nagyon nagyon picike!
2012. 04. 05. | 16:30

Kedves Kérdező!
A probléma valóban aranyér lesz. Alkalmazzon székletlazítót és probiotikus kúrát. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt. A tartós panaszok miatt javaslok egy fizikális vizsgálatot proctológiai szakrendelésen.

Orvosszakértő 2012. 04. 10. | 20:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close