Aranyér terhesen

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő!
19 hetes kismama vagyok és külső aranyeres csomó alakult ki nálam egy hete. Nincs semmilyen panaszom vele, de attól tartok, hogy magától nem múlik el és a későbbiekben csak problémát fog okozni (a szülésnél). Félek egy műtéttől, mivel 6 évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltam (akkor nem a terhességtől alakult ki). Akkor a csomót egyszerűen felnyitották, utána nem varrták. 4 hétig borzalmas fájdalmaim voltak.
Milyen megoldást javasol? Van-e olyan, ami fájdalommentes tud lenni a műtét után (gyógyszerek nélkül) és amivel nagy eséllyel szülésnél sem tér vissza újra a probléma?
2012. 01. 25. | 20:08

Kedves Kérdező!
Sajnos a terhesség és a szülés egy komoly hajlamosító tényező az aranyerességre. A javaslatom, hogy minden széklet után zuhanyozzon le, alkalmazzon probiotikus kúrát és helyileg használjon aranyér elleni krémet. Fogyasszon bőven folyadékot és székletlazítót panasz esetén. A műtét nem indokolt jelenleg és nem is jó ebben az időszakban elvégezni. A táplálkozásra és helyi kezelésre kell nagy figyelmet fordítani, ezek nem ártanak a babának és szoptatás alatt is folytatódhat.

Orvosszakértő 2012. 01. 26. | 15:05
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close