Aranyér, vérzés

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Doktor Úr!

30 éves nő vagyok, szülés óta enyhe aranyér tüneteim elő-előjönnek, különösebb gondot nem okoztak.
2-3 hete erősebben jelentkezett, egészen picit vérzett, nehezebben húzódott vissza az kitüremkedés, fájdalommal most sem járt.
Ezt követően, másfél-két hete viszketés jelentkezett a végbélnyílásom környékén, kívül és belül, reggel a legerősebben, és amikor megtörlöm/megérintem a végbélnyílást.
Eddig Babapopsikrémmel, Körömvirágkrémmel, Canesten kenőccsel és Kakukkfüves-olajjal (ebben a sorrendben), 2 napja bélféreggyógyszerrel próbálom kezelni.
A bőröm a végbélnyíláson belül kezdődően piros, a nyíláson belül, de majdnem a peremén 2 bordós-sötétpiros pattanásnyi kiütésféleséget találtam, ezek (is különösen) viszketnek
és kb. egy cm-re a nyílástól (belül) az egyik redő "csúcsán" egy fehér pattanásszerű valamit láttam.
Ez mi lehet? Mi a teendőm vele?
Ha a fenti kenőcsök és a gyógyszer nem használtak (eddig), mire gyanakodhatok? Mit tehetnék?
(Székletürítésben változást egyelőre nem észleltem, bár nem figyeltem, Vérzést sem, 3-5 kg-ot fogytam az elmúlt két hónapban, de ez az időszak rendkívül stresszes volt számomra.)
2012. 04. 27. | 23:44

Kedves Kérdező!
Valószínűleg a stressz és a rendszertelen táplálkozás fokozták most a panaszt. Első lépésben minden széklet után vegyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni krémet, alkalmazzon probiotikus kúrát. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű, kerülje a fűszeres ételeket. Amennyiben az elkezdett kezelés mellett sincs javulás háziorvosánál legyen egy fizikális vizsgálat.

Orvosszakértő 2012. 04. 30. | 18:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close