Belső, végbéltáji fájdalom

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
Rendkívül kellemetlen panasszal fordulok Önökhöz, és mivel kényes a dolog, háziorvosomnak sem szóltam még. Arról lenne szó, hogy kellemetlen fájdalmat érzek a végbelem környékén. Először arra gyanakodtam, hogy aranyerem van, de jó pár tünet nem egyezik. Először is nem tapasztalok vérzést egyáltalán, és külsőleg sem látni semmilyen elváltozást, viszont állandó fájdalmaim vannak, és nem csak székelés közben. Van úgy, hogy azon kapom magam, hogy már ülni sem bírok a TV előtt, mert úgy fáj. Ilyenkor ágyba fekszek, és úgy 1-2 óra múlva csillapodik az érzés, bár nem múlik el teljesen. Ezt a fájdalmat nem igazán a külső részen, hanem mintha beljebb, a végbél végső szakaszán érezném. Próbáltam már pár krémet, de semmi sem enyhítette eddig, sőt már rosszabb lett azóta. Ha valami tanácsod tudnának adni, előre is köszönöm.
2010. 12. 27. | 01:39

Kedves Kérdező!
Házi praktikát nem tudok javasolni, a fizikális vizsgálat és szükség esetén a tükrözéses vizsgálat nem hagyható ki. Belső aranyeresség lehet, nem mindig van vérzés. Kerülje a fűszeres ételeket, probiotikus kúra. Alkohol- és dohányzási tilalom. Bő folyadékfogyasztás és több növényi rost az étkezések során.

Orvosszakértő 2010. 12. 29. | 11:04
Hozzászólások 1
Járvás Péter 2011. 01. 06. | 21:19
Bő folyadékfogyasztás és több növényi rost az étkezések során.
1-2 narancs, és mandarin, étkezések előtti elfogyasztásával, vagy után, s közben is, a nap bármely szakaszában akár, amennyi jól esik, teheted vele a legjobbat, a szervezetednek. Azáltal hogy így biztosítod a gazdag növényi rost bevitelt a bélrendszerben, a „reggeli nagy dolgokon”, a legkönnyebben ilyenekkor fogsz/tudsz átesni, könnyedén, és rendszeressé válik ez a dolog, önmagától működni fog, ill: beáll. Tanácsolni tudom még a „szezonálisan termő cseresznyét, és epret”, ha túl savas a gyomornak a narancsfélék. Ezen gyümölcsök lefagyasztva, a fagyasztóban is elállnak, téli időszakban, igazi elixírek, meleg tejbe, vagy joghurtba, villával szét préselve az epret a pohár belső oldalán, barna kenyérrel fogyasztva, a legjobb, amit választhatsz, ételként étkezésül.
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close