Emésztési panaszok, vastagbél-daganat

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Lenne pár kérdésem. Már több éve refluxos vagyok, most jelenleg Emozult szedek rá. Eddig is sokat böfögtem, de mostanában, pár hete sokkal többet, még reggel felkelés után is. Ez normális folyamat?
A másik problémám az, hogy a székletem állaga megváltozott. Régebben reggel ébredés után 1x kellett mennem székelni,- normális állagú, színű, mennyiségű-, mostanában naponta többször is kell vagy van olyan, hogy 2 napig sem kell, függetlenül attól, hogy mit eszek és mennyi folyadékot iszok. Kevés lazább székletem van, ha formált akkor is nagyon vékony és olyan érzésem van mintha nem ürült volna ki minden, és sokszor világosabb barna színű is, 2 nap után is. Állandóan puffad a hasam is. Sok mindent meg sem tudok enni, pl. paprika, uborka, mert még 10-12 óra elteltével is „visszaböfög az íze”. 28 éves nő vagyok, nem volt a családban még vastagbél-daganatos, édesanyámnak epeköve van. Ön szerint aggódnom kellene?
2012. 07. 30. | 13:45

Kedves Kérdező!
Aggódnia nem kell, a tünetek nem riasztóak. A fokozott böfögés levegőnyelésre utal (ennek megoldása a nyugodt, lassú étkezés, folyadékfogyasztás, beszéd, az üres nyelések kerülése). A széklet megváltozása és a puffadás emésztési zavar jele, emiatt pre- és probiotikum kúraszerű használata, rendszeres testmozgás és a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés javasolt.

Orvosszakértő 2012. 07. 31. | 21:52
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close