Fáradtság, végbél problémák

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Úgy 3 hete folyamatosan fáradtnak érzem magam, kicsit letörtnek és rengeteget alszom. A székletem általában rendes, viszont véltem már többször is egy kis nyálkát felfedezni a WC-papíron. A végbél nyílásom mellett egy kisebb dudort érzek, amit nem tudok semminek betudni. Néha a hasam jobb és bal oldalán érzek kisebb fájdalmakat, de általában 5-10 perc alatt elmúlik magától! Lassan egy hete lázasan fekszem itthon, orvoshoz viszont nem tudok elmenni, mert nincs befizetve a TB-m! Sajnos Anyukámnak is volt egy daganata a méhében, amit tavaly el is távolítottak a méhével együtt! Körülbelül 14-15 éves voltam, amikor Helicobacter fertőzést diagnosztizáltak nálam (igaz, majdnem egy év volt, mire sikerült ezt kideríteni). Tudom, fiatal vagyok (21 éves), de mégis bennem van a „félsz”, mivel bárkivel, bármi megtörténhet! Mekkora esélye lehet annak, hogy végbélrákom lehet?
2012. 01. 27. | 21:13

Kedves Kérdező!
A lehetséges okok közül a végbélrákot kizárhatjuk. Sokkal valószínűbb a pszichés stressz és a rendszertelen táplálkozásból, mozgásszegény életmódból eredő funkcionális zavarokra. Alkalmazzon probiotikus kúrát, fogyasszon bőven folyadékot.
Legyen napi rendszeres mozgás, alkohol- és dohányzási tilalom. Ha nem javul a lázas állapot a háziorvosi vizsgálat nem kerülhető el.

Orvosszakértő 2012. 01. 31. | 14:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close