Hasi fájdalom szülés után

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A panaszom a következő. Kb. 3-4hónapja a hasam baloldalán, a medence csont előtt, tompa fájdalmat érzek. Voltam nőgyógyásznál, hasi ultrahangon, a háziorvosnál. Senki nem talált eltérést. 2 hónapja szültem, és a fájdalom a terhesség utolsó heteiben kezdődött, de most is tart. Eleinte csak néha jelentkezett, most már folyamatossá vált. Nem szúró, éles, görcsös, hanem tompa. Erősödik lábemeléskor, lépcsőmászáskor, vagy hosszabb séta után. Az utóbbi hetekben jelentkezett egy újabb fájdalom ami nem folyamatos. A combom belső fele fáj, néha csak a bal néha mindkettő. Van amikor a lágyékomban is érzek fájdalmat, ill. a csípőmben, és a végbélnél. Más panaszom nincs. Hasmenés, hányinger, láz, rossz közérzet nincs. Talán enyhe ingerültség.
A kérdésem az lenne, ön milyen betegségre gondolna a tünetek alapján? Milyen vizsgálatokat javasolna a fent említetteken kívül? Béltükrözés? CT? A fájdalom okának felderítésére?
2011. 07. 16. | 16:34

Kedves Kérdező!
A mozgásszervi ok a legvalószínűbb. A fokozódó fájdalom, ami egyértelműen mozgással összefügg a reumatológiai okot erősíti meg. Első lépésként keressen fel reumatológiai szakrendelést. Addig is végezzen gerinctornát.

Orvosszakértő 2011. 10. 29. | 15:43
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close