Híg széklet műtét után

Orvos válaszol rovat
Az előző héten laparoszkópiás nőgyógyászati műtétem volt, ahol (a valószínűleg a császármetszéses szülésem okozta) hasfalhoz nőtt belem is leválasztották.

A műtét után megindult a bélműködésem, viszont csak hasmenéssel, nem szilárd széklettel.
A problémám az, hogy még mindig hasmenésem van, erőteljes, elképesztően hangos bélmozgással. Mint megtudtam, kb. tenyérnyi méretű volt az összenövés, a szigmabél bélszakasz volt hozzánőve a falhoz.

Utánaolvastam, hogy a szigmabél felelős a széklet megszilárdulásáért. Kérdésem az lenne, hogy valami sérülés, probléma történhetett-e a műtét közben, vagy mi lehet az oka a folyamatos folyékony székletemnek, mit tegyek, hogy az állapot rendeződjön. A műtétet végző orvos azt mondta, hogy rendeződni fognak a belek, nyugodjak meg - de nehezen megy ez nekem.

Lázam, görcsös fájdalmam, nincs. Tudom, hogy a személyes találkozó nélkül nem lehet konkrétan diagnosztizálni, de kérem segítsen "elindítani" a folyamatot és - amennyiben lehetséges - megnyugtatni.
2012. 10. 01. | 15:29

A sérülés lázzal, hasi fájdalommal esetleg bélhűdéssel járna, nem hasmenéssel. A műtét után átmenetileg irritábilisabbak lehetnek a belek, ennek a következménye lehet a fokozott bélmozgás, a hasmenés. Javaslom, egyen gyakran, egyszerre keveset, használjon pre- és probiotikumokat.

Orvosszakértő 2012. 10. 02. | 15:34
close