Mitől fájhat a farcsontom?

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
Egy elég kellemetlen dolgot szeretnék kérdezni! Tudom így nehéz diagnózist felépíteni, de talán így bátrabb vagyok. Az lenne a problémám, már többször is szex közben fájt, de kimondottan fájt a farcsontom, de ott belül, tehát nem a hüvelynél hanem hátrébb, nem is tudom mi van ott! Nem is tudom igazából milyen szakorvoshoz kellene ezzel a panaszommal fordulnom! Ha tudna ebben segíteni, hogy milyen betegségek állhatnak a háttérben, és így milyen orvost keressek, akkor nagyon hálás lennék! Megijedtem most egy kicsit, hogy mi lehet a baj! 38éves nő vagyok! Válaszát előre is köszönöm!
2010. 12. 27. | 22:21

Kedves Kérdező!
Baleseti sebészeti szempontból akkor találkozunk ilyen problémával, ha valaki fenékre esik, és elmozdulással járó farokcsont törést szenved. Ilyenkor a tört darab nyomja a vastagbelet és a hüvelyt is, ezáltal okoz székelési panaszokat, illetve a szexuális együttlétet is zavarhatja. Ha ilyen eset nem történt, akkor valamilyen lágyrész-elváltozás állhat a dolog mögött. Ezen régió elváltozásaival nőgyógyászhoz és általános sebészhez kell először fordulni. Különböző vizsgálatokkal megkeresik a panaszai okát, és a megfelelő kezelést is ezen szakma szakorvosai végzik!

Orvosszakértő 2011. 01. 03. | 10:48
Hozzászólások 1
Járvás Péter 2011. 01. 06. | 18:18
Kedves Dr!
Olvastam egy másik, oldalon az: Emésztőszervi betegségek gyógyítása természetgyógyászat - 1 cikkben az aranyérről, és valamit nem értek. Idézem is az íróját:
„Ugyanakkor tartózkodjanak a fogó hatású táplálékoktól, mint az alma, a banán, a kakaó, a csokoládé. ...
Kerülendő a túl sok fehér kenyér, a rizs a tésztafélék fogyasztása, a kóla, a fekete tea, a zsíros fűszeres ételek, a hámozott gyümölcs, a túl sok hús, a hagyma.”
Az lenne a kérdésem, hogy a fekete tea és az alma fogyasztása miért nem ajánlott?
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close