Nem ételfüggő hasmenés

Orvos válaszol rovat
Pici előzetes szükséges a problémám vázolásához. Négy éve műtöttek epekővel, a gondjaim innen számíthatóak. Gyakran van hasmenésem, ami nem étel függő. Az aranyerem is többször vérzett a hasmenések miatt. Proktológus kúp kezelést javasolt. De ez csak nyugalmi. Hasmenés mentes időkben alkalmazható. Gasztroenterológusnál is jártam két éve csinált béltükrözést. Nem régen (3 hónapja) gyomortükrözésem volt. Helicobaktériumra kezelt. A továbbiakban Mezymet, Nolpazát, szedtem. Az epesav megkötésére Ulcogant 3x1.

Három napja ismét hasmenésem van. Szedtem tovább a gyógyszereket, plusz Lactivot, (elfogyott), és Normaflore-t. Ma ittam még gyógyteát (szederlevél és cickafark), és néhány óra múltán, olyan zöld lett a székletem mintha spenótot ettem volna. Kérdésem a következő: Lehet e valamelyik gyógyszertől? Vagy epe? Vagy fertőzés? Ha igen milyen lehet?

Kellene alkalmaznom valami székfogót, (aranyerem miatt) de nem merek. Félek ha fertőzés akkor többet árthatok mint használok. Van e olyan székfogó amivel nem okozhatok nagy bajt? Igazán nehezen viselem a mindennapi problémáimat, idegileg teljesen felőröl!
2012. 01. 25. | 17:02

A sok alkalmazott készítmény lehet a zöld széklet oka. Mindenképpen javaslom, hogy vezessen étkezési naplót. A táplálkozás és a stressz a leggyakoribb oka a hasonló panaszoknak. Vezessen étkezési naplót. Az egyszerű szénhidrátot kell csökkenteni, folytassa a probiotikus kúrát. Kerülje a szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Az aranyeresség miatt minden nap vegyen ülőfürdőt és folytassa a helyi kezelést. Fogyasszon több növényi rostot. Emellett javasolt relaxációs technika, stresszkezelés elsajátítása.

Orvosszakértő 2012. 01. 26. | 14:51
close