Tüdőgyulladás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Szakorvos!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy volt egy nagyon erős megfázásom, amit nem feküdtem ki és tüdőgyulladáshoz vezetett. Sokáig sűrű zöldes sárga váladék jött az orromból és felköhögve is!
Augmentint és Fluimucilt, majd coderitet és Doxicilint kaptam rá. Munkahelyem nem vette volna jó néven ha betegállományba megyek, így gyógyszerekkel jártam dolgozni, nem feküdtem ki. Azóta kb. 3 hete ez a megfázás meggyógyult, de még a székletben vannak nyákos darabok! Nem véres, nincs más tünetem, 32 éves nő vagyok, nincs fájdalom stb. Az lenne a kérdés, hogy ez lehet a megfázásnak a vége vagy szövődménye? Vagy egyéb más mondjuk polip vagy hasonló? Nem igazán tudok orvostól orvosig, vagy teljes kivizsgálásra menni (lakáshitel, gyerek, munkahely stb. miatt) ezért az lenne a kérdésem még, hogy salaktalanító teával esetleg lehetne javulást vagy tisztulást elérni?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Tisztelettel és köszönettel!
2011. 04. 01. | 16:43

Kedves Kérdező!
A nyákos széklet lehet a fertőzés, de az antibiotikum következménye is. Javaslom, hogy alkalmazzon probiotikus kúrát és igyon bőven folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Kerülje az egyszerű szénhidrátot és egyen több növényi rostot.

Orvosszakértő 2011. 04. 05. | 10:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close