Vastagbél-probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

38 éves 4 gyermekes anyuka vagyok, aki vastagbélfájdalmakkal küzd. A székelés sokszor fájdalmas és ekkor véres. (nem mindig kemény) Bocs!
Régebben csak fájdalmas székeléskor fájt a vastagbelem, ill. utána kb. 5 percig. Most már naponta többször, hosszú ideig is. Bármit csinálok, sőt ha pihenek is.
Colon. eredménye: Idülten lobos vastagbél nyálkahártya részletek.Malignitásra utaló szöveti jel nem látható Vélemény: kezdődő colitis ulcerosa felmerül. A probléma az, hogy fáj (főleg a bal oldalon), félek a vastagbélráktól (nagynéném vastagbélrákos) és az orvos azt mondta, mivel babát szoptatok, nem tud segíteni, menjek vissza, ha nem szoptatok már. De az még 1 év is lehet!
Tényleg nem tehetek semmit? A fájdalom miatt állandóan ROSSZ gondolataim vannak. Sajnos ez a probléma már évek óta tart, de régebben csak a fájdalmas,véres székelés volt a baj, utána nem fájt. Ez kb. 8 hónapja rosszabb lett. Gyakran fáj, akár napokig.
Nem eszek fűszeresen, inni is próbálok 1,5-2 l-t.
2011. 09. 26. | 22:33

Kedves Kérdező!
A szoptatás nem indok arra, hogy kezdődő colitis ulcerosát ne kezeljenek, ugyanis vannak olyan szerek, amik biztonságosak ebben az időszakban is. Keressen fel egy gasztroenterológust!

Orvosszakértő 2011. 09. 28. | 14:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close