Vastagbélgyulladás, véres széklet

Orvos válaszol rovat
Kedves Orvos Szakértő!

Kb. egy hónapja lettem figyelmes valami kitapintható keménységre hasam bal oldalán, alul. Orvos ismerősöm azt mondta, hogy ebben semmi különös nincs, az a vastagbelem, nem baj, ha kitapintható. Pár napja viszont már enyhe fájdalom is jelentkezik ott (eddig csak annyi volt, hogy ki tudtam tapintani, pedig korábban nem), sőt kissé (csak az első törlésnél volt eddig kétszer látható határozottan valami pirosság) véres is a székletem, ami azért már aggaszt.

Olvastam a vastagbélgyulladásról, és ebből néhány dolog rám illik:
22 éves, városi életmódú férfi vagyok, és az is igaz, hogy az anya erősen domináns szerepet játszik a család életében. Viszont hál' Istennek a tünetek közül a hasmenés meg a többi még nem volt meg, csak a hasi fájdalom meg a véres széklet.

Ön szerint mi lehet a problémám? Mennyire kell ezeket a tüneteket komolyan venni? Mit javasol?
2012. 05. 15. | 10:49

Kedves Kérdező!
Életkorából adódóan nem gondolnék komoly betegségre. Az első lépés, hogy vezessen étkezési naplót. Minden nap számolja ki az összetevőket és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Alkalmazzon probiotikus kúrát, fogyasszon bőven folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben a kellemetlen tünet ezek után is fennáll keresse fel háziorvosát fizikális vizsgálat céljából.

Orvosszakértő 2012. 05. 16. | 23:02
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close