Végbél tükrözés után

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Szeretném meg tudni mi a probléma nálam, mert egyre többet fáj a vég belem de pontosabban a végbél közvetlen nyílásánál belül, kívülről semmit nem lehet látni sem érezni. Amikor nagy WC-zem utána el kezd fájni és az vége sokszor, hogy át megy többszöri WC- zésbe majd, hogy nem hasmenésesbe és akkor már elkezd égni bár a székletem soha nem szokott kemény lenni.
Igaz ha tehetem szoktam kamilla teával és köröm virág kenőcs kezelni ez egy kicsit javít a helyzeten.
Az egész úgy kezdődött, hogy 2007-ben csináltak nekem végbél tükrözést, igaz semmit nem éreztem mert kaptam injekciót. És én úgy érzem, hogy attól kezdve van nekem problémám.
Igaz még eleinte akkor nem éreztem semmit csak, hogy most már egyre többet van vele gondom. Legalább is én így érzékelem, hogy akkor nekem meg sértetek ott valamit. Igaz szerencsére semmi vérzés vagy véres székletem nincs. Szeretném tudni mivel tudnám kezeli?
Maradok Tisztelettel: ...
2011. 01. 22. | 12:11

Kedves Kérdező!
A végbéltükrözés tartósan ilyen panaszokat nem tud okozni. A javaslatom, hogy minden széklet után vegyen ülőfürdőt, vagy zuhanyozzon le. Használjon aranyér elleni kenőcsöt. Egyen több növényi rostot és igyon elég folyadékot, alkalmazzon probiotikus kúrát. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Amennyiben nem javul a fizikális vizsgálat nem hagyható el, keresse fel háziorvosát.

Orvosszakértő 2011. 01. 26. | 10:30
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close