Végbélsipoly 4 év után

Orvos válaszol rovat
4 hónapja szúró, viszkető, fájó érzést érzek a végbélnyílás belsejében, amihez vérzés sosem társult. Ha sokat ülök erősödnek a panaszok, sokszor olyan, mintha zabszem lenne bent, illetve székeléskor érzek valami karistolást.

4 éve volt egy végbél sipoly műtétem, ami azóta tünetmentes, de az nem járt fájdalommal régen sem. Elmentem szakorvoshoz, aki megállapította, hogy aranyér nincs, berepedés lehet. Felírt egy kúpot (Posterisan forte), illetve ha nem múlik tükrözést javasolt. A kúp segített, amíg használtam, addig nem volt fájdalom. Utána ismét érezni kezdtem, de nem olyan erősen. Próbáltam körömvirággal kenegetni belül, ez szinten tartott, időnként fájt, időnként nem. Találtam egy kenőcsöt az interneten Biyovis aktív balzsam a neve, csak jót írnak róla.

Tegnap elkezdtem használni, a fájdalom drasztikusan megnőtt, alig tudtam aludni (írták, hogy a fájdalom felerősödik az első napokban). Több kérdésem is lenne. Van esetleg jó vagy rossz tapasztalata a körömvirág, aktív balzsam kenőcsökkel kapcsolatban? Javasolja használatukat? A fájdalmat azon a tájon érzem, ahol a sipoly volt, csak jóval magasabban. Lehet ez berepedés vagy inkább a sipoly kiújul? Milyen kezelést javasolna berepedésre műtét nélkül? Ha műteni kell, utána mennyi időt kel otthon tölteni?
2011. 04. 19. | 11:23

Egy ellenőrzés szükséges az operáló sebészeten. Mindenképpen meg kell vizsgálni a korábbi műtét hegét, esetleg a kiújulást kizárni. Addig is vegyen ülőfürdőt és alkalmazza a korábban segítő kúpot. A leírt balzsammal nincs kezelési tapasztalatom, ezért csak saját felelősségére használhatja vagy konzultáljon a kezelést végző orvossal. Mindenképpen indokolt a kivizsgálás, a műtét szükségességéről csak ezután lehet nyilatkozni. Műtét után az életmódon kell változtatni, otthon pár napot kell tölteni.

Orvosszakértő 2011. 04. 21. | 23:18
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close