Visszatérő véres széklet

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Meg vallom őszintén nem gondoltam volna, hogy írok Önnek, sajnos kicsit "tudatlan vagyok"-e téren, mert így 20 éves lányként úgy érzem elkerülhetnek, elkerülnek az ilyen problémák, de mégsem! Azért is írok effektíve Önnek, mert először ugye próbáltam körültekintő lenni az interneten az Ön bő tájékoztatója mellett, de a szkeptikusságom ugyan úgy megmaradt!
Az az igazság, hogy 2 hónappal ezelőtt vettem először észre, hogy véres a székletem. Őszintén amennyire mondhatni paranoiás vagyok nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, bár amikor már másodjára illetve harmadjára jelentkezett, viszont nem sűrűn, volt amikor 1-2 hétig semmi.
Valamikor a vért kompenzálja egy talán enyhe nyálkásnak mondható valami!
Megmondom őszintén rengeteget kattogok, hogy mi lehetne a problémám, talán a stressz? Sajnos a közérzetem is eléggé negatív (életvitelem miatt). Hiába törekszem, a harmóniára. Oda próbálok figyelni magamra (intim lemosó)!
Van szó szerint amikor le lök a toalettre és székeléskor 1-2 csepp vér jön, majd ennyi és a széklet falán egy szösszenetnyi. Természetesen nem alvadt!
Alhasi fájdalmat nem érzek. 2-3 éve volt egy igen kemény 4 keresztes felfázásom!
Megmondom őszintén félek illetve tartok, hogy mi lehet velem, orvoshoz nem igazán akarok fordulni, nem is tudnám ilyenkor, hogy lehetne megoldani az ilyen szituációt. Igyekeztem mindent őszintén leírni! Elnézést a kellemetlen szavakért, illetve tudatlanságomért, de bízom benne, hogy tud valami pozitívat reagálni! Várom válaszát!
2011. 02. 15. | 01:51

Kedves Kérdező!

Mindenképpen kivizsgálásra lenne szüksége. A visszatérő vérzés hátterében lehet ugyan jóindulatú betegség, mint például aranyeresség, de szóba jön akár gyulladásos bélbetegség, egyéb is. Kérjen beutalót a gasztroenterológiára!

Orvosszakértő 2011. 02. 17. | 09:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close