Viszkető dudor a végbélnyílásnál

Orvos válaszol rovat
Rengeteg ilyen és ehhez hasonló oldalt olvastam már, hátha valakinek is hasonló problémája van és megtudom végre, hogy mi történik velem.

Tudni kell, hogy nekem volt már többször aranyér problémám. Arra krémet használok, és el is múlik tőle. Azonban körülbelül 1 hónapja észrevettem, hogy a gátamnál mintha dudor lenne, viszont nem látszik semmi. Ami a legzavaróbb, hogy nagyon viszket ez a gát-dudor rész és a végbélnyílásom is. Próbáltam kenni az aranyér krémmel (Hemorid), de nem használt. Majd megpróbáltam Canesten Kombit, hátha valami fertőzéses dolog. Attól nem viszketett, viszont nem múlt el a dudor. Most hogy abbahagytam, megint kezdődik elölről. Olvastam a bélférgességről is, az régen kiskoromban volt. Elkezdtem fokhagymát enni, hátha. A viszketésen kívül más tüntetek nincsenek. Tudna nekem segíteni, hogy mi lehet ez?
2012. 10. 01. | 18:41

Kedves Kérdező! A bélférgesség kizárásában háziorvosa segíthet, székletvizsgálat elrendelésével.Kiterjedt bélférgesség esetén a fokhagyma önmagában nem elegendő, mindenképp gyógyszeres kezelés szükséges. Ha nem igazolódik bélférgesség, javaslom, ne próbálkozzon tovább, keressen fel egy proktológust, aki az ok megtalálását követően gyors és hatékony kezelési módot javasolhat.

Orvosszakértő 2012. 10. 02. | 14:19
close