Hüvely és végbél viszketés

Orvos válaszol rovat
Sajnos néhány hónapja viszkető tünetekkel küzdök. Nőgyógyászati problémára gyanakodtunk. Számos kenőcsöt, kúpot adtak. Hol jobb volt, hol rosszabb. Vérvétel, tenyésztés tökéletes volt. Elmentem végbélnyílás vizsgálatra is, mert mára ott érzek és a gát körül viszkető, csípő érzést kizárólag reggeli és esti órákban.

A Doktor Úr belső aranyért diagnosztizált, mire kúpot írt ki. Ez nem használva, visszamentem, mikor azt mondta, hogy biztos gombás a bőr, és canesten folyadékot, és neogranormont használjak. Ezek nagyon újra felerősítették tüneteimet. Sajnos már teljesen kikészít ez pszichésen, soha nem volt ilyen jellegű problémám, és férjemmel kisbabát szeretnénk, de addig míg nem érzem magamat teljesen jól, és ennyi krémet kell használni nem merem.

Ezek az aranyér krémek, kenőcsök (aurobin), kúpok mennyire lehetnek veszélyesek a babavállalás előtt? Mi lehet a bajom? Hova forduljak? Mi szüntethetné meg a panaszaimat?
2012. 02. 08. | 11:02

Bár nem jelzi pontosan, felteszem, hüvelyi viszketés a panasz. Gyakori tünet ez nőknél, sokféle kórokozó hozhatja létre, ezek hüvelyváladék tenyésztéssel tisztázhatók, hogy a leghatásosabb gyógyszert vessük be a gyógyulás érdekében. A hüvelyváladék savasságának mérésével elkülöníthető a leggyakoribb, más-más tennivalót jelentő csoport, hogy gomba, vagy baktérium-e a kórokozó.Ezek ellen más-más, de feltétlen hatásos gyógyszerek vannak, helyileg is, ha kell szájon át is. Mindenképpen nőgyógyász döntsön ebben, de ne ránézésre, kapásból. Ettől függetlenül lehetnek aranyeres elváltozásai, de sem a hüvelyi, sem az aranyérre hasznát gyógyszerek nem ártanak a teherbeesésnek, vagy baba kihordásnak. A kiújulás elkerülésére mindig legyen a partner is egyidejűleg kezelve. A panaszmentesség fenntartására használjon hosszú távon tejsavat, vagy öblögetés, vagy kúp formájában hetente kétszer.

Orvosszakértő 2012. 02. 09. | 16:09
close