Végbél-probléma

Orvos válaszol rovat
Sajnos néhány havonta (eddig körülbelül 4-5 alkalommal) megduzzad a végbélnyílásom egyik oldala (kis borsószemnyi) majd 1-2 esetleg 3 nap után eltűnik.

Fájni nem fáj csak érzem hogy ott van, illetve viszket, néha gyengébben néha erősebben. WC használat után intenzívebb a viszketés, amint megfürdök enyhül is.A lenti viszketés egyébként is előfordul nálam, azt hiszem sűrűbben mint kellene.Viszonylag sokszor megy a hasam, szinte minden hónapban van 1-2 néha több alkalom, most is már pár napja híg a székletem, lehet össze is függ ezzel a kis duzzanattal, mert okozott pár kellemetlen WC-zést.

Eléggé aggódom nem tudom aranyér-e vagy amitől félek igazán hogy a záróizmommal lehet probléma, sipoly stb, vagy "csak" a hasmenés, miatti irritáció.
2011. 08. 04. | 20:50

Hasmenés esetén gyakran jön ki a aranyeres probléma. Panasz esetén vegyen ülőfürdőt, kerülje a helyi irritációt. Használjon aranyér elleni kenőcsöt. Alkalmazzon probiotikus kúrát és táplálkozásán, valamint életmódján változtasson, hogy nem alakuljon ki az aranyeres panasz. A leírt tünet nem utal sem sipolyra, sem záróizom problémára.

Orvosszakértő 2011. 08. 08. | 15:12
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close