Venotec

Végbélrák tünetei

A végbélrák tünetei kezdetben nem jellegzetesek, előfordul, hogy semmiféle panaszt nem okoz a beteg számára. Éppen ezért érdemes rendszeresen részt venni a szűréseken, vagy ezért tanácsos már kis panasz esetén is kivizsgáltatni magunkat.

A végbélrák leggyakrabban csak előrehaladott állapotban okoz panaszokat. Ebben az esetben vérzés léphet fel a végbélben, ez pedig fájdalommal is járhat. A végbélnyílás környékén elhelyezkedő elváltozások esetleg kézzel is tapinthatóak.

A végbélrák tünetei nehezen különíthetőek el a laikus által is tapasztalható panaszok alapján, nem lehet csak ezek alapján diagnosztizálni a betegséget és megállapítani a daganat pontos helyét.

Mérje fel vastagbélrák kockázatát!Tudta, hogy a vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálok? Használja kalkulátorunkat és becsülje fel kockázatát!

A fent leírt panaszok utalhatnak jóindulatú végbélpolipra, aranyérre, vagy egyéb végbélbetegségre is. A végbélrák diagnózisa éppen ezért csak vizsgálattal, a végbéltükrözés során nyert mintavétel eredményeként állítható fel.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!

Címkék

close