Bélkorgás, aranyér

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!
Évekig székrekedéssel küszködtem. Gyakran voltak aranyeres panaszaim. Hosszú kísérletezés után ezt reggeli aszalt szilva, tej fogyasztással normalizálni.
Két hónappal ezelőtt hajnali hasmenésre ébredtem. Diétáztam. A hasmenés elmaradt, viszont iszonyatos gyakori, hangos bél kutykorgás folyamatos volt. Bél fertőzést, gyulladást vérvétel, székletminta nem igazolt. Klion tablettát kaptam, amit negyedik hete szedek. A bélmozgás alábbhagyott, de az aranyeremet azóta sem tudom helyrehozni, pedig a székletem normalizálódott, se szorulás, se hasmenés. Reparon kenőcsöt és kúpot használok, kamillás ülőfürdőt. Reggel minden nap gond nélkül van rendes székletem, délelőtt elkezd fájni az alhasam, égni az aranyerem, kiver a víz és újra wc-re kell mennem. Ilyenkor már sokkal kevesebb, de ez a rendszeres rosszullét nagyon aggaszt és kellemetlen.
Ez az alhasi fájdalom különösen akkor jelentkezik, ha ülök. El nem tudom képzelni, hogy mitől lehet. Talán fontos, hogy kb két éve teljes nőgyógyászati műtétem volt.
2012. 01. 08. | 19:35

Kedves Kérdező!
Első lépés az étkezési napló vezetése. Minden nap számolja ki az összetevőket és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Kerülje a fűszeres ételeket és alkalmazzon probiotikus kúrát. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Legyen napi 5, de kisebb mennyiségű étkezés. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Amennyiben a panasz a fenti változtatások mellett is megmarad keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2012. 01. 10. | 13:25
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close