Hüvelyfolyás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Én egy olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta (évek óta) hüvelyfolyással küszködök. Ez átlátszó, fehéres, sűrű váladék. Problémámmal már többször voltam nőgyógyásznál, a diagnózis a hüvely heveny gyulladása volt amire klion d 100-ast írtak fel. Utána 2-3 héttel a tünetek ismét jelentkeztek ekkor is felkerestem egy nőgyógyászt aki egy hüvelykrémet ajánlott (a nevére már nem emlékszem). A panaszok viszont újra kezdődtek. Ekkor én kipróbáltam vény nélkül kapható készítményeket is mint a Canesten kombi és a Betadin hüvelykúp szintén eredménytelenül.
A párom is volt urológusnál a nőgyógyászom javaslatára és neki semmi baja nincs. Ezenkívül a nemi aktusok előtt mikor izgalmi állapotba kerülök szúró fájdalmat érzek a hüvelyembe. Illetve nem túl gyakran de alhasi szúró fájdalmaim is vannak. Ezekkel a panaszokkal is voltam már vérvételen, hasi ultrahangon, nőgyógyásznál, gasztroenterológián de minden eredményem negatív. Ami a legjobban zavar és a legkellemetlenebb az a folyás amivel már nagyon régóta küszködök.
Most vagyok 20 éves. Panaszaim mögött komoly dolog is állhat? Legjobban a meddőségtől tartok...
Ui: 1 éve egy ultrahangon vesecisztákat találtak nálam. Amit rendszeresen ellenőriztetek is. Nem tudom ez mennyire függhet össze az alhasi és hüvelyi szúrásokkal (bár nem hinném, hogy ez az oka)

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
2011. 05. 09. | 09:45

Kedves Kérdező!

Először is a veseciszta a hüvelyi folyás nincs összefüggésben. Az lenne a teendő, hogy amikor panaszos, akkor történjen hüvelyi váladék-tenyésztés, és a kitenyésző kórokozó érzékenysége alapján ön és partnere is legyen kezelve. A kezelést követően hüvelyi probiotikum-kúra szükséges a normál flóra visszaállítására. Aktus után tejsavas irrigálás, a kezelés után rendszeres hüvelyi pH ellenőrzés javasolt.

Orvosszakértő 2011. 05. 10. | 12:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close