Aranyér eltávolítása házilag

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

40 éves férfi vagyok, kb. 15 éve laza a székletem, az aranyerem hol kint van, hol bent, de eddig nem zavart, mert ahogyan jött úgy el is múlt 1-2 nap elteltével.
Múlt hét péntek óta elvállaltam itthon végezhető „bedolgozós” munkát, ami egész napos állással, hajlongással jár. Már aznap éreztem, hogy valami nincs rendben.
Mai napon az aranyerem akkora mint 1 lóbab, se ülni se állni, semmit sem tudok.
Vettem krémet rá, ma 3-szor ülő-fürdőztem és mindháromszor próbáltam visszanyomni a helyére, ami nagy fájdalom árán sikerül is valamennyire.
Orvosnál sosem voltam és nem tervezem legelső látogatásomkor eme becses felemet mutogatni, mert akkor inkább a kínhalál.
Kérdésem az lenne: tudok-e tenni házilag akármit, amivel felgyorsíthatom a gyógyulást. Már azon is gondolkodtam, hogy kiszúrom magamnak. Egy orvos számára biztosan idióta ötlet, talán az én számomra is, de talán egy seb gyorsabban begyógyul, mint ez a vacak.
Esetleg az injekciót, ami jó erre a bajra, beadhatom-e magamnak?
2012. 04. 18. | 20:03

Kedves Kérdező!
A betrombotizált aranyér megszúrása segíthet, de csak az első 1-2 napban, utána már nem segít. Folytassa az ülőfürdőt és a helyi kezelést. Kerülje a fűszeres ételeket, alkalmazzon probiotikus kúrát. Szedjen szájon át szedhető vénás keringésjavítót. A tartós panaszok miatt a fizikális vizsgálat mindenképpen indokolt, hiszen több vastagbélbetegség tünete is lehet az aranyeresség, akár a rosszindulatú daganaté is.

Orvosszakértő 2012. 04. 20. | 08:46
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close