Aranyér évek óta

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor Úr/Nő!
Sajnos hosszú évek óta aranyeres panaszaim vannak. A végbelemen kívülről is jól tapintható sok csomó. Eddig csak annyi gondom volt vele, hogy időnként „kifordult”. Ez azonban néhány nap alatt megszűnt kenőcsös kezelés hatására. Most azonban szinte havi, két havi rendszerességgel - főleg akkor ha esetlegesen hasmenésem van - vérzik. Nagyon félek, hogy ez daganat is lehet. Egyéb panaszaim (puffadás, súlycsökkenés, hasfájás, étvágytalanság, stb.) nincs. Nagyon kellemetlen a vizsgálat, ami ezzel kapcsolatos, ezért kérem az Ön tanácsát. Mit tegyek? Valóban lehet ez daganat?
2011. 10. 13. | 11:24

Kedves Kérdező!
A kivizsgálás mindenképpen indokolt. Az ennyire tartós panaszok esetén a vizsgálatok után a helyi kezelésre és az életmódváltásra jobban oda kell figyelni. Első lépés egy ujjal elvégzett végbélvizsgálat. Keresse fel háziorvosát.
A vizsgálatig is minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le, kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon probiotikus kúrát és székletlazítót. Egyen több növényi rostot és ne fogyasszon fűszeres ételeket.

Orvosszakértő 2011. 10. 14. | 10:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close