Vastagbélgyulladás

A vastagbélgyulladás az emésztőrendszer hasmenéssel, hasi fájdalommal járó gyulladásos betegségei, amelyek életveszélyes szövődményeket is okozhat.

A vastagbélgyulladás két gyakori formája a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa. A vastagbélgyulladás a belek gyulladását és súlyos esetben fekélyesedését váltja ki.

A vastagbélgyulladást kiváltó okokat illetőn nincs egységes tudományos álláspont, ám az egyre határozottabban kijelenthető, hogy nem az eddig felelősnek kikiáltott stressz áll a betegség hátterében.

Egyes feltételezések szerint az immunrendszer védekező mechanizmusa és a genetikai hajlam járulhat hozzá a vastagbélgyulladás kialakulásához.

Mérje fel vastagbélrák kockázatát!Tudta, hogy a vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálok? Használja kalkulátorunkat és becsülje fel kockázatát!

Nagy valószínűséggel egy, a szervezetbe került vírus vagy baktérium indíthatja be a szervezet védekező mechanizmusát, amely során az immunrendszer megpróbálja a kórokozó mikroorganizmusokat leküzdeni, és ekkor következik be az emésztőrendszer károsodása.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!

Címkék

close